نمای خشک

Dry view

نمای خشک ساختمان چیست؟ یکی از متریال مرغوب برای اجرا و طراحی نما استفاده از نمای خشک است. مصالح نمای خشک به دلیل مزایای بالایی که دارند از دیگر مصالح نما در دنیای امروز برتر هستند. 

امروزه زیبایی و نوع طراحی نمای ساختمان نشانگر درجه کار، نوع فعالیت و حتی نحوه تفکر، ایده ها و دیدگاه های مدیران آن نهاد و سازمان است. بنابراین مدیران ارشد شرکت ها علاوه بر روش های جدید تبلیغات، سعی در طراحی و انتخاب نوع، مکان و به ویژه نمای ساختمان مرکزی سازمان خود دارند به گونه ای که نوع و اهمیت فعالیت های آنها را نشان دهند.

نمای خشک نمایی است که در آن از سیستم نصب سبک با اتصالات مکانیکی و بدون ملات جهت اتصال نما به ساختمان استفاده می شود.

در نمای خشک، مصالحی که بدنه ساختمان را تشکیل می دهد در فاصله ای از دیوار اصلی قرار دارند. نمای خشک از چندین لایه شامل پوسته خارجی، فضای داخلی تهویه شده، لایه عایق حرارتی و دیواره داخلی ساختمان تشکیل شده است که همه آنها توسط سازه های فولادی و آلومینیومی به سازه ساختمان متصل می شوند.

امروزه نمای خشک و مدرن یکی از پرطرفدار ترین نماهای ساختمانی شناخته شده است.

نمای خشک بانیان نمای مبنا

چرا از نمای خشک استفاده کنیم؟

در این مقاله همه چیز در رابطه با نمای خشک را مرور می کنیم. نمای خشک به این معنی است که آنها به صورت چینی خشک بدون ملات و با کمک قاب های فلزی و شاسی ساخته می شوند.

همانطور که از عنوان مصالح نمای خشک پیداست، تفاوت اصلی بین این نما و نمای معمول (ملات) در شکل اتصال مواد نما با سازه ساختمان است.

بنابراین، در یک نمای خشک، بر خلاف نمای خیس، ملات در نما برداشته می شود و سطح (سرامیک، سنگ، سیمان و …) از طریق یک سری اتصالات مکانیکی (عمدتا فلزی) به سازه ساختمان متصل می شود.

نمای خشک ساختمان یکی از نماهایی است که کمتر به گوش مردم می رسد. با این حال، نمای خشک ساختمان و انواع آن مانند نمای آجری خشک محبوبیت فزاینده ای پیدا می کند.

با توجه به مزایای نمای خشک ساختمان، تعداد متقاضیان نمای خشک ساختمان به ویژه نمای آجری در مقایسه با نمای قدیمی افزایش یافته است.

معرفی نمای خشک ساختمان

نمای خشک یک نمای مدرن است در این نما از سیم و دوغاب سیمانی استفاده نمی شود و آنها با یک قاب پشتیبانی می شوند.

اجزای نمای خشک عایق حرارتی، قاب نگهدارنده، فضای تهویه و مواد و اتصالات هستند.

عایق حرارتی زیر کار با استفاده از چسب یا اتصالات مکانیکی به طور مستقل به ساختمان متصل می شود.

قاب های نمای خشک از چوب اشباع، فولاد یا آلومینیوم ساخته شده اند. در بیشتر سیستم های نمای خشک که برای جلوگیری از ورود رطوبت به داخل ساختمان وجود دارد بین نما و عایق حرارتی تفاوت وجود دارد.

مواد مورد استفاده برای نماهای خشک شامل ورق های رزین آغشته، الیاف معدنی فوق العاده فشرده، الیاف سیلیکات کلسیم، ورق های آلومینیوم، کاشی ها، آجرهای سفالی و … این باعث می شود نما با طیف گسترده ای از رنگ ها و بافت ها خشک شود.

نمای خشک نمایی است که در آن از دوغاب و ملات سیمان استفاده نمی شود و برای اتصال پوشش نما به ساختمان از سیستم نصب سبک با اتصالات مکانیکی استفاده می شود.

در نمای خشک، مصالحی که بدنه ساختمان را تشکیل می دهد در فاصله ای از دیوار اصلی قرار دارند. همچنین از چندین لایه شامل پوسته بیرونی، فضای داخلی تهویه ، لایه عایق حرارتی و دیواره داخلی ساختمان تشکیل شده است که همه آنها توسط سازه های فلزی و آلومینیومی به سازه ساختمان متصل می شوند.

یکی از روش های جدید برای تزئین ساختمان، ساختن نماهای خشک است. در این روش طراحی نما، برخلاف روش سنتی، مصالح از دیوار اصلی ساختمان فاصله دارند و به آن نمی چسبند.

معرفی کامل نمای خشک برای ساختمان

نمای خشک را می توان با مواد مختلفی مانند سنگ و سرامیک ، شیشه ، چوب ترمو ، کامپوزیت ، آلومینیوم و موارد دیگر ساخت.

در واقع ، نکته نمای خشک نشان دادن آن بدون استفاده از ملات است. نمای خشک روش جدیدی است که از مزایای بسیاری برخوردار است و بسیاری از مشکلات طراحی سنتی نما را برطرف کرده است.

تاریخچه-نمای-خشک

تاریخچه نمای خشک

برای اولین بار در دهه 1970 ، معماران در ایالات متحده تصمیم گرفتند سنگ را روی آسمان خراش های عظیم خشک نصب کنند. دلیل طراحی این سیستم مقاومت نمای ساختمان در برابر وزش باد شدید در ارتفاعات بوده و این روش مدرن و مبتدی از نظر استانداردهای جهانی مورد تأیید قرار گرفته و مورد توجه بسیاری از معماران جهان قرار گرفته است. در ایران این روش برای اولین بار در دهه 1970 مورد استفاده قرار گرفت و همچنین در سالهای اخیر معماران و سازندگان صنعت ساختمان از مزایای این سیستم آگاه بوده و از آن در ساختمانهای خود استفاده کرده اند.

 

انواع نمای خشک

نمای کرتین والنمای سرامیکنمای شیشه ای
نمای چوبینمای آجرینمای کامپوزیت آلومینیوم

مزایای نمای خشک چیست؟

  1. صرفه جویی در وقت
  2. کاهش مواد دور ریز
  3. سازگاری مواد در برابر تغییرات دمای جو
  4. تولید صنعتی مصالح ساختمانی
  5. قابل تنظیم و حجم کار در نمای ساختمان
  6. کاهش هزینه بازسازی
  7. انطباق با زلزله
  8. امکان بازیافت 
مزایای نمای خشک ساختمان

معایب استفاده از نمای خشک ساختمان

اگر با دقت مزایای استفاده از نمای خشک را مطالعه کرده باشید متوجه خواهید شد که این نوع نما نسبت به دیگر نماها، کمترین معایب را دارد و بهترین گزینه برای استفاده در نمای ساختمانی می باشد.

 

اجزای سیستم نمای خشک

اجزای سیستم نصب نمای خشک
  1. عایق حرارتی
  2. فضای خالی
  3. چارچوب نگهدارنده
  4. مصالح نما و اتصالات

 

  1. عایق حرارتی: به طور مستقل، از طریق اتصال مکانیکی به پایه، یک لایه عایق حرارتی متصل می شود، یعنی از اتصالات چسبی یا مکانیکی به دیوار اصلی ساختمان استفاده کنید.
  2. فضای خالی: برای جلوگیری از ورود رطوبت به ساختمان، اتلاف انرژی و تهویه، فضای خالی بین نما و عایق بندی در نظر گرفته می شود.
  3. چارچوب نگهدارنده: از مواد مختلفی مانند چوب آغشته، فولاد یا آلومینیوم می توان برای ساخت قابی استفاده کرد که به عنوان نمای نگهدارنده استفاده می شود. نکته مهم، طراحی اساسی فاصله و ابعاد است که باید در برابر عوامل مخرب جوی مانند باد و رطوبت از مقاومت بالایی برخوردار باشد.
  4. مواد و اتصالات نما: برای مصالح نما می توان از هر موادی که می توان به صورت خشک استفاده کرد، از جمله سنگ، پانل های کامپوزیت، چوب نسوز، چینی خشک، شیشه، کاشی، آجر سرامیک و … استفاده کرد.

انواع روش های نصب نمای خشک

  1. اتصال به سازه کاست
  2. اتصال به سازه نگهدارنده
  3. نصب پانل های ستونی با گیره های داخلی
  4. نصب به صورت مستقیم با استفاده از گیره های چاقویی و دو شاخ با استفاده از ابزارهایی مانند مته ها و سر مته ها، ماشین دریل زیر برش شامل دریل دستی، جایگاه دریل ماشین و دریل اتوماتیک

قیمت اجرای نمای خشک چقدر است؟

قیمت نمای خشک به عوامل مختلفی از جمله لیست زیر بستگی دارد. اما شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر و دقیقتر از قیمت نمای خشک ساختمان، با مشاوران متخصص تیم بانیان نمای مبنا در ارتباط باشید. 

  • قیمت و نوع مصالح انتخابی برای سطح رویه
  • نوع سیستم مورد استفاده برای نصب نما
  • نوع سازه ساختمانی
  • ابعاد مصالح رویه و میزان برشکاری مورد نیاز
  • شکل معماری و میزان شکست های
  • موجود در سطح نما
  • ارتفاع ساختمان
  • موقعیت جغرافیایی پروژه

نمونه کار نمای خشک ساختمانی

هچنین شما می توانید جهت دیدن نمونه های بیشتر نمای خشک به قسمت پروژه نمای ساختمانی بانیان نما مراجعه نمایید.

 
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on pinterest
Share on email
Share on print

4 پاسخ

    1. سلام پرویز عزیز
      خیر قیمت نمای خشک نسبت به نمای ملاتی ارزان تر نیست چون هزینه مهندسی هزینه آهن و آلومینیوم زیر سازی و هزینه نصب دارد. البته با گران شدن سیمان و سنگ تفاوت فاحشی ندارد ولی اگر از ابتدا نما رو خشک در نظر داشته باشید با سبک سازی اسکلت نما کاملا اقتصادی و ساختمان کم هزینه تر از نمای ملاتی می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button